Counter-Strike

Door Plasma_Wolf op dinsdag 1 maart 2011 20:00 - Reacties (9)
Categorie: Algemene stuff, Views: 3.818

Letterlijk

Nou is de vraag of dit een simpel statement is om sympathie op te wekken bij gamers. Ik ben benieuwd wat hun mening is als er een nieuw schietincident is.
Hoe dan ook, een LAN-party in het Duitse parlement? Awesome! :Y)

edit: post fixed

AZO

Door Plasma_Wolf op vrijdag 10 december 2010 20:19 - Reacties (6)
Categorie: Algemene stuff, Views: 3.428

Nee, niet aso, AZO.

Aung Zaw Oo is een medewerker bij UberEntertainment (de enige game die zij tot nu toe hebben gemaakt is Monday Night Combat) en zijn ervaring in het uitvoeren van stunts heeft hij onder andere gebruikt in het maken van de game:


Hierin voert hij zelf al best leuke stunts uit, maar daarnaast maakt hij er ook uitgebreide video's van.

Met de release van Mirror's edge kon hij het dan ook niet laten om zelf wat te proberen:


Gisteren heeft hij z'n showreel 2010 geupload en ik ben er opnieuw van onder de indruk. Dan vraag ik me toch af waarom ik wiskunde ben gaan studeren.


(Ja, ik weet dat er meer mensen zijn die dit doen, maar AZO is toch m'n favoriet)

Dus... Update...

Door Plasma_Wolf op zondag 10 oktober 2010 14:50 - Reacties (9)
Categorie: Algemene stuff, Views: 2.960

De NS maakt vandaag gebruik van een zogenaamd winterplan. Om te testen of ze bij winterweer (zoals we vorig jaar hebben gehad), het aankunnen om alles in goede banen te leiden.

Mijn voorlopige conclusie, nog voor ik een trein ben ingestapt: nee, ze kunnen het niet!

Waarom? De NS routeplanner doet het niet. Van alle dagen waarop dat ding kan uitvallen, vandaag, de dag waarop iedereen wil weten waar, wanneer en hoe er overgestapt moet worden.

Er is echter een kaartje (onderaan in deze link) waarop het afgelezen kan worden.

Te oordelen naar het kaartje, moet ik voor mijn reis Raalte->Zwolle alleen in Zwolle overstappen. Dat is een meevaller. Dat moet ik altijd en ik heb genoeg tijd om dat te doen.

Nu rest nog de vraag: hoe laat? Ik heb het op de site die wel werkt (zelfs met de gewijzigde diensttijd) gecheckt en ik ga blijkbaar 10 minuten later weg en in Zwolle vertrek ik wel op tijd, om vervolgens ongeveer op tijd aan te komen.

Ik zal het zien, ik hoop dat het allemaal klopt, maar ik durf het te betwijfelen.

UPDATE: ik ben zonder grote problemen in Groningen aangekomen, gelukkig. Als ze dit voor elkaar krijgen in winterweer zoals we vorig jaar hebben gehad, zou het heel mooi zijn.

Nu moeten ze nog voor een goede back-up voor de reisplanner zorgen.

Verkouden - update plaatje

Door Plasma_Wolf op zaterdag 11 september 2010 16:11 - Reacties (12)
Categorie: Algemene stuff, Views: 4.462

Al aan het eind van mijn eerste week op de universiteit. Het begint altijd weer met keelpijn, die nu gelukkig bijna over is. Midden in de nacht wakker geworden vanwege een verstopte neus. Zie daarmee maar eens behoorlijk in slaap te vallen.

Te verkouden en vermoeid om ook maar iets te doen, dus de computer had ik vanochtend na 10 minuten al weer uitgezet. Ik hoop dat het morgen over is, want ik wil eigenlijk geen college missen, vooral niet zo vroeg.

Hoe dan ook, in mijn tweede sessie kort en nutteloos achter de pc zitten heb ik dit gevonden, ik dacht dat het wel leuk zou zijn.

http://www.likecool.com/Gear/Pic/CtrlV%20CtrlX%20Ctrl%20Z/CtrlV-CtrlX-Ctrl-Z.jpg

Telefoonspam

Door Plasma_Wolf op dinsdag 22 juni 2010 16:15 - Reacties (14)
Categorie: Algemene stuff, Views: 2.376

We zijn het in Nederland intussen zo zat geworden dat we een hele tijd geleden het bel-me-niet register hebben opgericht. Opeens verdween daar de telefonische enquête uit de wereld van de Nederlandse telefoongesprekken.

Tenminste, voor zover ik het weet. Dan moet ik wel zeggen dat ik niet weet hoe veel effect het heeft gehad, gezien ik ook niemand zich heb horen ergeren over het feit dat ze ze wéér gebeld zijn door iemand die wil weten hoe het afwasmachinetablettenverbruik in de Nederlandse huishoudens is.

Ik heb zelf nog nooit een telefonische enquête geweigerd: mijn ouders namen altijd op, ik niet.

Vandaag heb ik echter kennis mogen maken met wat ik zie als directe telefoonspam. We kennen het op internet. Via mail, flitsende advertenties op websites en XKCD. Maar nu is het bij mij ook aangekomen op de telefoon.

Iemand belt op, vraagt nogmaals hoe ik heet (een van de weinige zinnen die ik van hem verstond) en begint vervolgens als een idioot te praten. Hij vraagt of ik mijn post regelmatig open, waarop ik direct vraag of dit een telefonische enquête is.

Hij valt voor een paar seconden stil en gaat niet op de vraag in, maar hij zegt dat ik in de eindronde zit.

"Waarvan?" Het enige waarvan ik ooit in een eindronde heb gezeten waren de laatste speelronden van bordspelen en Turn based games, alvorens de winnaar het spel beëindigde.

Ik vraag hem dat niet maar ik vraag waar het over gaat. Daar krijg ik wel een half antwoord van maar dat is, zoals ik al zei, half. Enerzijds omdat het slecht te verstaan is, anderzijds omdat het alleen gaat over de prijzen die ik kan winnen...

Ik vraag hem nogmaals waar het over gaat maar dit keer raast hij maar door, zonder dat er één zinnig woord uitkomt, tenzij je nu wel doorhebt dat het spam is.

En dat had ik door, maar omdat ik niet onbeleefd wil zijn, vertel ik dat ik wil weten waar het over gaat, anders hang ik op. Opnieuw krijg ik niets nuttigs te horen. Dan maar onbeleefd zijn. Het laatste wat ik hoor is dat ik ergens een voorschot van ¤50,-- voor moet betalen.

Ik vraag me af of iemand nog wel met een zin van een voorschot kan wegkomen. Het lijkt me dat bij wedstrijden of prijsvragen het inschrijfgeld of voorschot altijd wordt betaald voordat er überhaupt wat begonnen wordt (en ik zat al in de eindronde).

Dat verhaal klopte dus van geen kant, iets wat mij al wel duidelijk was.

De nieuwe trend van spam is bij mij aangekomen. Ik hoop dat het me niet nog een keer gebeurt want het was hoogst irritant om een potje Tetris te moeten pauzeren. :P

Toch vraag ik me af of hij nu zelf maar op vakantie gaat omdat ik er niet op inging.